Foto: Kunsthal Rotterdam

De museumdeuren gaan weer open!

Het is bijna zover. Vanaf 1 juni gaan veel musea weer open. Er is hard gewerkt om tentoonstellingen gereed te maken en ruimtes zo veilig mogelijk in te richten. Wilt u binnenkort op pad met uw VIP-KAART? Dan raden wij u aan om musea bij u in de buurt te ontdekken. Bekijk, voor extra inspiratie, ook deze 5 toptentoonstellingen waar u straks weer van kunt genieten 


Als u een museum wilt bezoeken

 • Wij adviseren een museum bij u in de buurt te ontdekken
 • Reserveer online een (gratis) tijdslot
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Kom bij voorkeur alleen, met uw partner of persoon uit huishouden 
 • Volg de aangegeven looproutes in het museum
 • Blijf bij verkoudheid of koorts thuis


  1. Stedelijk Museum – Nam June Paik

  Gratis toegang met VIP-KAART
  Meer informatie

  De overzichtstentoonstelling van Nam June Paik zou eigenlijk openen op 14 maart, maar nog voordat de bezoekers zijn bijzondere werken konden bekijken, werden de museumdeuren landelijk gesloten.

  Stapt u straks als eerste in de wonderlijke wereld van kunstenaar en visionair Paik? Naast experimentele videokunst, wandelt u in het Stedelijk langs een dromerige TV-tuin, interactieve installaties en enorme robots van oude computers, toetsenborden en televisies.

  2. Museum het Rembrandthuis – HIER. Zwart in Rembrandts tijd –

  Gratis toegang voor 2 personen met de VIP-KAART
  Meer informatie

  De indrukwekkende tentoonstelling over zwarte mensen en kunstenaars in Rembrandts tijd is nog maar een week open geweest voor het publiek, maar ontving al vele lovende reacties.

  In de tentoonstelling komt u oog-in-oog te staan met portretten van zwarte mensen, ontdekt u de verhalen van zwarte mensen in de omgeving van Rembrandts buurt en bewondert u het werk van hedendaagse zwarte kunstenaars en fotografen.

  3. Museum Helmond – Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap –

  Gratis toegang voor 2 personen met de VIP-KAART
  Meer informatie


  De meester van het landschap is terug in Helmond! Slechts 5 dagen na de opening, moest Museum Helmond de schitterende landschappen van Lucas Gassel van Helmond al achter slot en grendel plaatsen, maar de deuren gaan weer open.

  In de tentoonstelling komen werken uit verschillende musea bijeen die allen zijn meesterlijke gevoel voor detail tonen. Van reizigers en boerderijdieren tot paleistuinen en kastelen, in de 16e-eeuwse schilderijen van Gassel is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

  4. Kunsthal – Extra Large: Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois

  Gratis toegang met VIP-KAART
  Meer informatie

  Ook dit jaar pakt de Kunsthal weer groots uit. Achter gesloten deuren ging het team aan de slag met de metershoge, handgeweven wandkleden van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró en Louise Bourgeois.

  In de tentoonstelling ziet u de imposante wandkleden van dichtbij en ervaart u het buitengewone vakmanschap van de moderne en hedendaagse kunstenaars. Extra leuk: de looptijd van de tentoonstelling is met 6 maanden verlengd tot en met 3 januari 2021!

  5. Centraal Museum – De tranen van Eros

  Gratis toegang voor 2 personen met de VIP-KAART
  Meer informatie


  Van Salvador Dalí en René Magritte tot vrouwelijke surrealisten als Leonor Fini: ze schitteren nog de hele zomer in de verfrissende tentoonstelling De tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen.

  Naast de imposante vormgeving, vertelt de tentoonstelling het verhaal van de enige officieel erkende Nederlandse surrealist Johannes Moesman. Aan de hand van de kleurrijke en fantasierijke werken van tientallen kunstenaars wordt u getrakteerd op een inspirerend en meeslepend museumbezoek – zoals vanouds!

  Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen