Riana

Het volgen waard: kunst/cultuur op Instagram

Nederlandse musea zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Terwijl de museumdeuren dichtblijven, kunt u op Instagram gelukkig nog wel genieten van prachtige kunstwerken en kleurrijke kiekjes van tentoonstellingen en bijzondere kunstenaars. We delen vijf accounts die, ker nu, het volgen waard zijn!

@dutchgirlsinmuseums

Ga mee op speurtocht door de Nederlandse musea met Danielle en Iris! De twee museumfanaten maken niet alleen prachtige foto's van tentoonstellingen, maar vertellen ook interessante feitjes en opmerkelijke weetjes over de kunstenaars in kwestie. Wat moet dit werk van de Italiaanse kunstenaar Mendini in het Groninger Museum bijvoorbeeld voorstellen?

Foto: Instagram @dutchgirlsinmuseums

@allesiscultuur

Bij Alles is Cultuur ontdekt u naast de laatste musea-tips ook van alles over films, design, podcasts en leuke uitjes. Via haar Stories neemt Marijke volgers vaak mee op avontuur door tentoonstellingen, tijdens uitstapjes naar bijzondere culturele plekken of geeft ze een kijkje achter de schermen bij verschillende musea in ons land.

@artwaus

Toen Marjolein van Artwaus hoorde dat de musea dichtgingen, deed zij direct een oproep om nog meer kunst en cultuur te delen via Instagram. Volg haar voor bijzondere achtergrondverhalen van tentoonstellingen. Via Marjolein’s hashtag #keepartavailable delen kunstliefhebbers hun favorieten die nu achter gesloten deuren hangen.

@sophie.kugel

Hoewel Sophie’s foto’s al kunstwerken op zichzelf zijn, weet zij met haar oog voor detail en liefde voor mode de kunst in Nederlandse musea naar een nog hoger niveau te tillen. Al scrollend door haar feed ontdekt u prachtige kunstpareltjes en wordt u langzaam verliefd op al het moois wat alle kunstenaars creëren en tentoonstellen.

@tussenkunstenquarantaine

Wat te doen als we kunst niet meer in een museum kunnen bekijken? Zelf kunst maken! In deze tijden van thuiswerken, bloeit de creativiteit van kunst- en cultuurliefhebbers op en transformeren zij zichzelf of hun omgeving om tot hilarische kopieën van iconische werken. Inspiratie is overal!

Foto: Instagram @tussenkunstenquarantaine

Extra tip!

Volgt u ons al op Instagram? Op @bankgiroloterij vindt u inmiddels meer dan 250 fraaie foto's van Nederlandse topmusea, geschoten door 9 talentvolle Instagrammers. Ook leuk: bekijk het archief van Waar of Niet waar afleveringen op Stories, met host Mark.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen