Paleis het Loo

Nationale Museumweek 2019

De Nationale Museumweek loopt van 8 t/m 14 april

Van eeuwenoude sculpturen tot aan glinsterende juwelen, de Nederlandse musea staan vol met de meest prachtige pronkstukken. Tijdens de Nationale Museumweek van 8 tot en met 14 april zetten meer dan 400 musea hun unieke collecties in de schijnwerpers.

Naast de tentoonstellingen organiseren de deelnemende musea allerlei activiteiten om heel het land kennis te laten maken met ons echte goud en het culturele erfgoed. Neem deel aan een rondleiding, ga zelf aan de slag bij een workshop of duik in de kunstenaarswereld tijdens een van de vele lezingen. Het kan allemaal gedurende de Nationale Museumweek! Wij selecteerden de allerleukste activiteiten zodat je niks hoeft te missen.

Paleis het Loo

Gratis toegang met de VIP-KAARTMeer informatie

Hoera, de paleistuinen en het Stallenplein van Paleis het Loo zijn weer open! Hoewel het paleis tot medio 2021 is gesloten vanwege een renovatie, is er genoeg te beleven rondom het vroegere zomerverblijf van de Oranjes. Tijdens de Museumweek zijn er gratis rondleidingen door de tuin langs de beelden van Daniel Libeskind in The Garden of Earthly Worries. Daarnaast maken de allerjongsten kennis met de koninklijke beroepen in het kinderatelier en kunnen ze op de foto met de mooiste pronkstukken.

Teylers Museum

Gratis toegang met de VIP-KAARTMeer informatie

In het oudste museum van Nederland ontdek je de schatten van de kunst en wetenschap. Van Michelangelo tot Da Vinci, ze schitteren er allemaal. In de Museumweek organiseert het Teylers tientallen interessante activiteiten. Luister op donderdag 10 en vrijdag 11 april naar de bijzondere verhalen van de conservatoren en ontdek in het weekend van 13 en 14 april de geheimen en verborgen schatten van het museum. Of laat je op zondag 14 april verrassen tijdens de exclusieve Teylers Tour langs de topstukken.

Museum het Valkhof

Gratis toegang met de VIP-KAART Meer informatie

Op de plek waar ooit een Romeins legerkamp lag, staat nu Museum Het Valkhof. Naast de uitgebreide archeologische verzameling, tref je hier ook een bijzondere collectie aan popart schilderijen. In het weekend van 13 en 14 april organiseert het museum een rondleiding langs de topstukken en spannende activiteiten in het ArcheoLab. Leer alles over de Romeinen of neem een kijkje bij de indrukwekkende tentoonstelling van Ceija Stojka met kunst over de Tweede Wereldoorlog.

Rijksmuseum van Oudheden

Gratis toegang met de VIP-KAARTMeer informatie

De oudheid komt tot leven! Leer aan de hand van zo’n 18.000 objecten alles over het oude Egypte en de klassieke wereld. Bewonder tijdens de Museumweek een spectaculaire lichtshow op de Tempel van Taffeh, bezoek een avondsymposium over Troje of maak kennis met de mythische helden uit de klassieke oudheid bij het verteltheater!

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen