Rijksmuseum virtueel bezoeken

Ook vanuit huis genieten van musea

Nederland zit voorlopig nog even aan huis gekluisterd en ook de Nederlandse musea hebben hun deuren gesloten. Gelukkig kunt u online nog wel genieten van cultuur.

Veel Nederlandse musea bieden de mogelijkheid om collecties en tentoonstellingen ook online te bekijken. En dat is niet alles, ook Google helpt om jou ook vanuit huis culturele uitstapjes te laten maken. Met Google Arts and Culture kunt u zelfs virtueel door verschillende nationale en internationale musea wandelen.

Rijksmuseum Amsterdam

Ook het bekendste museum van Nederland moet het momenteel zonder de drommen toeristen stellen die normaal gesproken de eregalerij bezetten. Met deze virtuele rondleiding wandelt u helemaal alleen door het prachtige trappenhuis van het museum.

Mauritshuis Den Haag

Voor onze deelnemers aan de Silent Quizco was het een lastige opgave om het wereldberoemde Meisje met de Parel 10 seconden voor zich alleen te krijgen, maar online kun je nu zo lang als je wilt naar dit mooie schilderijtje staren en kom je alles te weten over de technieken van Vermeer.

Museum Boijmans Van Beuningen

Dit museum had de deuren al gesloten wegens een renovatie, maar op de website van het museum vindt u een groot deel van de collectie en een 360 graden tour door het museum.

Neem ook eens een kijkje op de website van uw favoriete museum, of op Google Arts and Culture voor een groot online cultuuraanbod.

Extra tip!

Volgt u ons al op Instagram? Op @bankgiroloterij vindt u inmiddels meer dan 250 fraaie foto's van Nederlandse topmusea, geschoten door 9 talentvolle Instagrammers. Ook leuk: bekijk het archief van Waar of Niet waar afleveringen op Stories, met host Mark.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen