Paasplezier vanuit huis

Het zonnetje schijnt en de narcissen staan in volle bloei, maar dit weekend zit een grote paasspeurtocht door de buurt er helaas niet in. Niet getreurd, want er is gelukkig online ook veel paasplezier te beleven. Zoek de kunstige paaseieren in de virtuele Eregalerij van het Rijksmuseum, luister naar het klassieke meesterwerk de Matthäus Passion of neem een kijkje achter de schermen bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Zie Liesbeth List schitteren als Edith Piaf – Meer info

Stage Entertainment opent haar schatkamer vol fragmenten van iconische musicals, onvergetelijke hoogtepunten en nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Ter nagedachtenis aan de legendarische Liesbeth List, bekijkt u nu de musical over het dramatische levensverhaal van Edith Piaf. Voor haar vertolking van de Franse zangeres ontving List tweemaal een Musical Award. Een prachtige voorstelling om samen thuis van te genieten.

Het klassieke concert met de Matthäus Passion – Meer info

In aanloop naar Goede Vrijdag wordt de Matthäus Passion elk jaar door meerdere gezelschappen opgevoerd. Het klassieke meesterwerk van Bach geldt in Nederland al decennia lang als de favoriete compositie in de tijd rondom Pasen. Hoewel het stuk dit jaar niet kan worden gespeeld, geniet u dit jaar ook online van deze indrukwekkende compositie. Beluister hier 8 delen uit de Matthäus Passion van Beleef Klassiek of bekijk hier de bewerking van het Concertgebouworkest.

7 kuikens, Rijksmuseum

De leukste digitale paastips van musea voor jong en oud

Alsnog op paasspeurtocht? Bezoek de virtuele Eregalerij van het Rijksmuseum en ga op zoek naar 10 bijzondere paaseieren in het museum. Naast deze digitale zoektocht, heeft het Scheepvaartmuseum originele knutseltips klaar staan en is het indrukwekkende VOC-schip ook online te bewonderen. Klaar met de paaseieren? Met de plattegrond van het Zuiderzeemuseum speurt de hele familie verder naar bijzondere plekjes en ontdekkingen.

Achter de schermen bij WILDLANDS – Meer info

Hoewel het park gesloten is, blijft WILDLANDS draaiende! Van het voeren van de pinguïns tot de verjaardag van een jong olifantje, de dierverzorgers geven een uniek kijkje achter de schermen bij de dagelijkse taken in de Drentse dierentuin. Op de facebookpagina van het dierenpark worden fans elke week twee keer getrakteerd op een virtueel dierentuinbezoekje.

Betoverende pianomuziek in het zonnetje – Meer info

Met zomerse temperaturen en een vrij weekend in het vooruitzicht, is een relaxed middagje op een luchtbed in de tuin geen verkeerd idee. Wat heeft een mens nog meer nodig? Prachtige pianomuziek! Zet een van de bijzondere ligconcerten met muziek van Canto Ostinato op en droom weg in het zonnetje. Met een origineel ligconcert® van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen komt u geheid tot rust.

Pathé Thuis - beste blockbusters en filmparels

Liever lekker luieren op de bank? Dat kan ook met onze 10 beste blockbusters en filmparels op Pathé Thuis. Exclusief voor deelnemers: 50% korting op Pathé Thuis filmtegoed, tijdens de Virtuele Filmweken!

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen