Poppenspeler Marieloes: “Ik ben nu gewoon bij de Masters geweest!”

25 september 2017 - Bij de BankGiro Loterij geloven we in het motto ‘cultuur moet je vieren’. Daarom maken onze deelnemers regelmatig kans op exclusieve cultuurbelevenissen. Zo mocht Marieloes Koopman (48) uit Wormer achter de schermen kijken bij de musical Disney’s The Lion King.

Ze volgde er een bijzondere puppetworkshop. Marieloes: “Ik ben poppenspeler van beroep. Dan is dit alsof je in de chocoladefabriek loopt, zo mooi!”Alsof ze met haar neus in de (chocolade)boter viel. Theatermaker Marieloes las begin augustus op de VIP-KAART website dat zij kans kon maken op het exclusieve uitje naar het AFAS Circustheater Scheveningen. Op de valreep meldde ze zich aan. Marieloes: “Mijn man en ik kwamen net terug van een werkvakantie op Terschelling. Daar treden we regelmatig op met ons kindertheater Potitco. Ik doe het poppenspel, hij maakt de muziek.”

Praatje van de regisseur

Samen met haar 12-jarige zoon Olivier, reisde Marieloes af naar Scheveningen: “Het was geweldig! Ik denk er nog steeds aan. Je krijgt zo veel informatie. We kregen een welkomstpraatje van de regisseur, een rondleiding backstage, we ontmoetten de makers van de maskers en toen mochten we zelf aan de slag!”

Bewegen als een cheetah

“Alsof je in de chocoladefabriek liep, zo mooi was het”, jubelt Marieloes. “We kregen een workshop over hoe we als echte dansers de poppen moesten laten bewegen. Je houdt ze niet alleen vast, je hebt ze aan en bent dus onderdeel van de pop. Dat was een totaal nieuwe ervaring voor mij. Ik was de zebra, Olivier de cheetah.”

Techniek om het warm van te krijgen

Als professioneel poppenspeler stond Marieloes versteld van de techniek achter de poppen. Marieloes: “Zodra Olivier zijn hoofd bewoog, bewoog het hoofd van de cheetah mee. En met slechts drie vingers kon de hele kop van het karakter Zazu, de vogel uit het verhaal, worden bestuurd. Een stukje techniek waar je het warm van krijgt! Je zou het maar in je handen hebben en laten vallen…”

Liefde voor cultuur

En alsof het haar nog niet genoeg duizelde van de bijzondere indrukken, mochten Marieloes en haar zoon de show ook nog eens bijwonen als publiek. Marieloes: “Ik ben bij de BankGiro Loterij gekomen omdat ik van cultuur houd. Ook deze exclusieve cultuurbelevenissen houd ik in de gaten. Maar dat het zo bijzonder kon zijn, had ik niet verwacht. Ons kindertheater noemen we een opstaptheater, maar nu zijn we gewoon bij de Masters geweest!”

Disney's The Lion King zelf meemaken? De hele maand oktober profiteert u met uw VIP-KAART van 20% voordeel op de ticketprijs. Klik hier voor meer informatie en voorwaarden.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen