Thuisblijftips voor de meivakantie

Hoewel een tripje naar het buitenland deze meivakantie er niet inzit, is er gelukkig genoeg vanuit uw eigen huis te ontdekken! Ga mee op autosafari door de Beekse Bergen, duik in het concertarchief van TivoliVredenburg of ontdek 400 parels uit de Nederlandse musea tijdens de Nationale Museumweek. Met de culturele tips van De BankGiro Loterij beleven jong en oud een meivakantie vol plezier en nieuwe ontdekkingen.

Ontdek pronkstukken tijdens de Nationale Museumweek – Meer info

De museumdeuren zijn nog gesloten, maar de verwondering gaat online door. De digitale Nationale Museumweek staat dit jaar in het teken van 75 jaar culturele vrijheid en zet de collecties van 400 Nederlandse musea in de schijnwerpers. Dit jaar presenteert het platform het online Gouden Pronkstuk; een virtueel monument op de Dam in Amsterdam waar ruim 400 pronkstukken te zien zijn.

Op safari en ontdekkingstocht in het dierenpark

Van zebra’s tot tijgers, in de Nederlandse dierentuinen wonen prachtige en bijzondere dieren. Omdat de dieren nu niet van dichtbij te bewonderen zijn, nemen de dierverzorgers u graag mee achter de schermen. Ga mee op autosafari of volg een lesje bij de Safari School van Safaripark de Beekse Bergen en leer opmerkelijke feitjes over de neushoorns en chimpansees van Burgers’ Zoo.

Het mooiste van Amsterdam – Meer info

De culturele sector en horeca in Amsterdam zitten op slot, maar er zijn talloze verhalen te ontdekken over onze hoofdstad. De online expositie van Amsterdam Unlocked zet bijzondere Amsterdamse verhalen in de spotlight. Elke maandag, woensdag en vrijdag bekijkt u een nieuwe aflevering, waarin een gastcurator een stuk toevoegt aan de expositie. Met bijdrages van onder andere het Moco Museum, Museum het Schip en het Scheepvaartmuseum.

Op tour langs 275 klassieke auto’s – Meer info

Bent u een echte autoliefhebber? De medewerkers van het Louwman Museum nemen u mee op een digitale rondleiding langs de topstukken uit de collectie. In het museum staan meer dan 275 antieke en klassieke automobielen uit de afgelopen 150 jaar. Van de originele Aston Martin uit de Bondfilm Goldfinger tot aan een unieke Ferrari 500 van Prins Bernhard, u bewondert ze allemaal online.

De beste concerten vanaf de bank – Meer info

Pearl Jam, Eefje de Visser en het Radio Filharmonisch Orkest. Het zijn zomaar wat namen die in de afgelopen jaren een optreden gaven in TivoliVredenburg. Om deze concertloze dagen door te komen, trakteert het Utrechtse poppodium op concerten uit het archief. Duik mee terug in de tijd en ontdek enkele muzikale hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar.

De klassieker van Jan Wolkers in het theater – Meer info

Beleef een avondje theater vanaf de bank met de laatste theatervoorstelling van Turks Fruit door Hummelinck Stuurman Theaterproducties uit 2019. In het bejubelde stuk over Jan Wolkers’ iconische roman spelen Chris Peters en Ali Zijlstra de hoofdrollen in het welbekende vurige liefdesverhaal.

Extra tip: test uw filmkennis met Kinepolis – Meer info

Zelf aan de slag? Kinepolis biedt u een hoognodige dosis bezigheidstherapie met elke week nieuwe filmquizzen, memoryspelletjes en puzzels. Is uw filmkennis nog goed op peil?

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen