Nationale museumweek

Vijf tips voor de Nationale Museumweek

9 april 2018 - De Nationale Museumweek is begonnen. De hele week staat in het teken van ‘ons echte goud’: ruim 400 musea zetten hun pronkstukken in de schijnwerpers. Ieder op zijn eigen manier: met speciale activiteiten of een bijzondere programmering rond een pronkstuk.

Lees hier de leukste activiteiten die u gratis kunt bezoeken in combinatie met uw VIP-KAART.

Hyper weekend in de Kunsthal

Zaterdag 14 en zondag 15 april - Meer informatie

Nog niet naar de spectaculaire tentoonstelling vol levensechte sculpturen in de Kunsthal geweest? Dan is dit weekend de uitgelezen kans. Zo kunt u een rondleiding krijgen onder leiding van een plastisch chirurg, komen er spoken word kunstenaars, zijn er hiphop danslessen voor de kleintjes en rondleidingen voor het hele gezin.

Een kijkje achter de schermen in Maritiem Museum

Zondag 15 april, 14:00 uur - Meer informatie

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toegaat in een museum? Bij onze nieuwe partner Maritiem Museum krijgt u een rondleiding van conservator Irene Jacobs. Niet alleen vertelt ze over de topstukken, maar laat ze ook het depot zien.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@maritiemmuseum.nl o.v.v. ‘achter de schermen’. Max. 2 personen en beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het museum is gratis te bezoeken met uw VIP-KAART.

Kleren ruilen bij Swap it! Nairobi in het Tropenmuseum

Zondag 15 april, 12:00 uur - Meer informatie

Bezoek tijdens dit event de markt, krijg styling tips van onder andere 2manysiblings, laat u fotograferen, luister muziek en maak zelf samosa’s. Hoe haalt u meer uit uw eigen kledingkast? Minder kopen en toch creatiever? Ga de challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essasah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique) en blogger Lisa Whittle.

Aanmelden kan via website Tropenmuseum

Gratis concert van Sven Alias en Benjamin Herman

Zaterdag 14 en zondag 15 april - Meer informatie

Een concert bijwonen in een museum en tegelijkertijd u laten inspireren door de museale pronkstukken? Dat kan tijdens The Golden Hour op zaterdag in Museum TwentseWelle Enschede en zondag in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Rapper Sven Alias treedt op met saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective) en cureert bovendien een aantal highlights uit de collectie.

Toegang is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden kan via de website van de nationale museumweek.

Etsen als Rembrandt in Teylers Museum

Dinsdag 10 april t/m zondag 15 april - Meer informatie

Kom kijken naar een demonstratie van de Grote Elektriseermachine, leer etsen tijdens de workshop ‘Etsen als Rembrandt’ of sluit aan bij ‘De conservator vertelt…’ en verwonder u over de rijkdom en diversiteit van het Teylers Museum. Het volledige programma vindt u op de website van het Teylers Museum.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen