Van Abbe museum

Voordelig naar het zalige zuiden

Bourgondisch genieten, historische hoogtepunten en de tofste musea en culturele uitjes. In het zuiden van ons land is meer dan genoeg te ontdekken om dagenlang plezier te hebben. Ga op stap met de speciale NS-actie en reis voordelig naar Brabant en Limburg!

Als deelnemer van de BankGiro Loterij kunt u met 2 personen voor maar € 35,- naar onder andere Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Kerkrade en Maastricht. Ontdek in deze steden met z’n tweeën gratis prachtige tentoonstellingen, zoals bij Het Noordbrabants Museum, of beleef een onvergetelijke filmervaring bij het Columbus Earth Center. Meer tips nodig voor een dagje uit in het zalige zuiden? Lees gauw verder!

Eindhoven

Duik onder in de hedendaagse kunst bij het Van Abbemuseum

2 gratis tickets per VIP-KAARTMeer informatie

Met een collectie van ruim 3000 kunstwerken is het Van Abbemuseum een van de meest toonaangevende musea op het gebied van hedendaagse kunst. Het museum stelt op een experimentele wijze vragen over kunst, mens en maatschappij en nodigt bezoekers uit om hierover na te denken. In de langlopende tentoonstelling The Making of Modern Art toont het museum moderne meesterwerken uit de eigen collectie, zoals Mondriaan, Picasso en Kadinsky. Ontdek alle bijzonderheden van moderne kunst en hoe het deel is van de moderne wereld met al haar technologische vooruitgangen.

’s-Hertogenbosch

Beleef de kunst en cultuur van Zuid-Nederland bij Het Noordbrabants Museum

2 gratis tickets per VIP-KAART – Meer informatie

Duik onder in de geschiedenis van Zuid-Nederland en bewonder originele schilderijen van Van Gogh in dit bijzondere kunstmuseum. In het Noordbrabants Museum zijn meer dan 30.000 objecten te vinden, zoals schilderijen, prenten en archeologische voorwerpen, maar ook textiel, munten en zilver. Tot en met 7 april 2019 laat het museum werk uit de vroege, experimentele periode van Jan Sluijters zien in de tentoonstelling De Wilde Jaren. Wie was deze man die de Nederlandse kunstwereld zo’n 100 jaar geleden veranderde met zijn kleurrijke kunstwerken?

Kerkrade

Ga zelf aan de slag bij het doe- en ontdekmuseum Continium

2 gratis tickets per VIP-KAARTMeer informatie

Continium is hét Kidsproof museum van Nederland in 2019! In dit interactieve museum is er meer dan genoeg te beleven. Ga de strijd aan met robots, beleef hoe het is om in de mijnen te werken of stap in ’s werelds grootste brein. In de Science Show staan spectaculaire proefjes centraal en in het Science Lab kunnen jong en oud zelf aan de slag om een gadget te maken. Tot en met 8 september 2019 ontrafel je in CSI: Continium een moordzaak en volg je het forensisch onderzoek op de voet.

Alleen maar design bij het Cube Design Museum

2 gratis tickets per VIP-KAARTMeer informatie

Wat is design en waar dient het toe? Het antwoord op deze vraag is te vinden bij het Cube Design Museum. Het museum presenteert niet alleen maar exposities, maar fungeert ook als een multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers samen werken aan innovatieve designprojecten. Tot en met 14 april 2019 zet het museum het begrip ‘luxe’ centraal. Een gouden horloge, een wereldreis of toch een glanzende bak voor de deur? In de expositie Luxe? prikkelen exclusieve objecten je diepste verlangens.

Een onvergetelijke filmervaring bij het Columbus Earth Center

2 gratis tickets per VIP-KAART – Meer informatie

Bij het Columbus Earth Center zien bezoekers hoe prachtig en kwetsbaar de aarde is en hoe wij met de aarde samenleven. In het theater ervaren jong en oud een ‘buitenaardse’ beleving, waardoor je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Reis mee naar onontdekte oorden, ga de diepte in en bekijk de wereld als nooit tevoren bij deze betoverende filmervaring!

Maastricht

Oude en moderne kunst ontmoeten elkaar bij Bonnefantenmuseum

2 gratis tickets per VIP-KAART – Meer informatie

Van Italiaanse schilderkunst tot aan moderne Minimal Art: ontdek het allemaal bij het Bonnefantenmuseum. Naast ruimte voor gevestigde namen, toont het museum ook veel jonge en opkomende kunstenaars tijdens de uiteenlopende exposities. Tot en met 28 april 2019 geeft het museum aandacht aan de regisseur en beeldend kunstenaar David Lynch. De tentoonstelling Someone is in my House presenteert intrigerende installaties en schilderijen van de maker van Blue Velvet en Twin Peaks. Stap in de wereld van Lynch in de zuidelijkste stad van ons land!

Enthousiast geworden van al het aanbod in het zalige zuiden? Boek hier de voordelige treintickets en ga met de VIP-KAART op stap! De actie is geldig tot en met 30 juni 2019 en is uitsluitend bedoeld voor deelnemers van de BankGiro Loterij.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen