William Spaaij gaat naar Museum de Fundatie

William Spaaij neemt je mee naar Museum de Fundatie

31 januari 2018 – Musicalster, acteur en zanger William Spaaij, bekend van onder andere de musical 'Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’, neemt je in deze aflevering van 'Dit wil je weten 'mee naar Museum de Fundatie!

Museum de Fundatie is hét museum voor beeldende kunst in Zwolle. Bijzonder aan dit museum is dat het niet één maar twee locaties zijn. De beeldentuin van Kasteel Nijenhuis is zeker een bezoekje waard! En het museum heeft bovenop het monumentale gebouw een extra verdieping gekregen, speciaal voor grote kunstwerken.

'Grote Gouden Vette Duif'

Maar hoe krijg je extreem grote kunstwerken omhoog met een gewone lift? Wat doet een 'Grote Gouden Vette Duif' op het dak van het museum? En wat heeft William Spaaij met de stad Zwolle? Op al deze vragen geeft hij in deze video antwoord.

Museum de Fundatie in Zwolle of de beeldentuin van Kasteel Nijenhuis zelf bezoeken? Dat kan gratis met uw BankGiro Loterij VIP-KAART.

Meer van deze video's zien? Abonneer u gratis op ons nieuwe #beleefmeer YouTube-kanaal, met elke week een nieuwe upload!

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen