7 winterse tips

Zeven tips om in winterse sferen te komen

5 december 2017 - Met temperaturen die naar het nulpunt dalen, hebben wij zeven tips voor u om alvast in winterse sferen te komen. Want ondanks de kou, is december misschien wel de leukste maand van het jaar!

1. WinterPaleis Het Loo

Paleis Het Loo, Apeldoorn - gratis met uw VIP-KAART

Feestelijk gedekte tafels en versierde kerstbomen in Paleis Het Loo. Vanaf 16 december tot en met 7 januari 2018 wordt Paleis Het Loo omgetoverd tot 'Winterpaleis Het Loo'. Ook heeft het museum de mooiste serviezen, tafelstukken, glas en kristal uit de kast gehaald. Hierna sluit het museum zijn deuren voor 3 jaar, dus grijp deze laatste kan om het paleis te bekijken. En tot het eind van het jaar bezoekt u Paleis Het Loo gratis met 2 personen per VIP-KAART!

2. Zuiderzeelicht in het donker (vanaf 23 december)

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen - gratis met uw VIP-KAART

Niet alleen in de zomer is het Zuiderzeemuseum een populair buitenmuseum. Met het extra project ‘Zuiderzeelicht’ nodigt het museum iedereen uit om ook in de winter af te reizen naar Enkhuizen. En dat belooft spannend te worden, want als het donker wordt boven de voormalige Zuiderzee, komen verhalen van vroeger tot leven met spectaculaire projecties en geluiden. Met uw VIP-KAART gaat u gratis naar binnen.

3. Duik een avond het theater in met West Side Story

World Forum, Den Haag - bekijk de aanbieding

De winter is dé tijd om naar het theater te gaan. Mooie kleding aan, een chique warme winterjas eroverheen en samen de hort op. West Side Story, met de balletdansende street gangs, is dé theaterhit van december en als VIP-KAARThouder krijgt u € 30,- korting.

4. Kattenliefde in de Kunsthal

Kunsthal, Rotterdam - gratis met uw VIP-KAART

Grumpy cat, Citler, of Funny Cat Compliations… Het internet staat er vol mee. Maar katten blijken echter al veel langer populair beeldmateriaal te zijn. De Kunsthal in Rotterdam wijdt er een tentoonstelling aan: ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’. Naast diverse kunstwerken over de pluizige viervoeters, leer flaneren op de Katwalk of volg een snelcursus ‘niksen’. Nog tot 14 januari te zien, uiteraard gratis voor VIP-KAARThouders.

5. Maak een een kerstrit in een stoomtram

Museumstoomtram, Hoorn - Bekijk de aanbieding

Met een warme chocomel in uw handen in een antieke stoomtram vervoerd worden naar de Kerstman, waar u óók nog een cadeautje krijgt. Deze winter treft je het nergens beter dan bij Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Stap op de trein en laat u verrassen!

6. Kerstmarkt bij Kasteel Middachten

Kasteel Middachten, De Steeg (Arnhem) - bekijk de aanbieding

Kasteel Middachten tovert zichzelf ieder jaar volledig in kerstsferen en opent haar deuren voor het publiek. In een prachtig versierd kasteel kunt u kerstinkopen doen op de gezellige en kleinschalige kerstmarkt in de bijgebouwen. Tussendoor een hapje of drankje nuttigen op het gezellige voorplein of in het onderhuis van het kasteel. Dit jaar staat de kinderkamer centraal, met prachtige historische poppenhuizen, speelgoed en bomen vol met lekkers.

7. Amsterdam Light Festival

Amsterdamse grachten, Amsterdam - bekijk de aanbieding

Aan die Amsterdamse Grachten, heb ik heel mijn hart....Wie kent de tekst niet? En u kent vast ook het Amsterdam Light Festival. Tijdens het festival kunt u elk jaar indrukwekkende lichtkunstwerken op en langs de grachten bewonderen. Elk jaar weer een bijzondere vermelding waard. Met uw VIP-KAART kunt u kortingskaarten bestellen. Let wel de kaarten gaan snel en hiervoor geldt OP= OP.

Meer tips?

Nog tot en met 31 december bezoekt u de volgende 5 musea gratis met uw BankGiro Loterij VIP-KAART. En bij alle 50 topmusea, waar u gratis met uw VIP-KAART naar toe mag, kunt u kan maken op € 10.000,-. Nog heel 2017! Bekijk de actie hier.

Uw VIP-KAART

  • Gratis naar ruim 100 Nederlandse topmusea
  • Ontvang tot 50% korting op de leukste dagjes en avondjes uit
  • Kans op exclusieve evenementen en arrangementen