Dagboek - Anne Frank Stichting

Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting beheert het Achterhuis in Amsterdam, de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. Nationaal en internationaal wordt het Achterhuis gezien als zeer belangrijk cultureel erfgoed. Het Achterhuis, in 1960 geopend als klein museum, krijgt nu jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers. Het is hiermee een van de drie meest bezochte musea van Amsterdam. Behoud van de herinnering aan Anne Frank en het uitdragen van haar idealen zijn de belangrijkste doelen van de stichting. De stichting wil haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht brengen ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Verhalen over de oorlog

Sinds de openstelling van het museum voor publiek is er veel veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Aan het voorhuis is veel veranderd, totdat het eind jaren ’90 weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat is terug gebracht. De Tweede Wereldoorlog is meer en meer geschiedenis geworden. De verhalen die vandaag de dag over de oorlog worden verteld zijn niet langer de verhalen die onze ouders en voorouders hoorden. Daarom is de educatieve taak van de Anne Frank Stichting erg belangrijk. Het vertelt het verhaal van de moord op zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog door in te zoomen op de lotgevallen van enkele van die slachtoffers.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 556 71 05
Web
www.annefrank.org
Adres
Prinsengracht 263-267
1016 GV Amsterdam

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 46.510,-