Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum

In het Bonnefantenmuseum komen oude en hedendaagse kunst bij elkaar. Het markante gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. Het is gelegen in het stadsdeel Céramique waar ook de hoofdingang ligt. Het Bonnefantenmuseum is een E-vormig gebouw van vier bouwlagen en een losstaande, gezichtsbepalende toren aan de Maas. De geheel met zink beklede toren is befaamd en heet cupola. Aldo Rossi, de architect beschouwde het museum als een kijkfabriek.

De collectie Oude Kunst omvat middeleeuwse sculpturen en Zuid- Nederlandse en Italiaanse schilderkunst uit de 16de en 17de eeuw. De collectie hedendaagse kunst toont werken van belangrijke vertegenwoordigers van Minimal Art, Conceptual Art en Arte Povera. Daarnaast bestaat de collectie van het museum uit werk van jonge opkomende kunstenaars uit de Euregio, hier hecht het Bonnefantenmuseum veel waarde aan. Naast de vaste collectie zijn er ook wisselende tentoonstellingen die voor een bepaalde periode te zien zijn.

De missie van het Bonnefantenmuseum is het presenteren en verzamelen van markante kunstgeschiedenissen en het tot stand brengen van verbindingen tussen kunstpraktijken en de gemeenschap. De belangrijkste publiekspijlers zijn educatie en participatie. Het Bonnefantenmuseum ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid om mensen van alle leeftijden te betrekken bij het museum en hen ook het besef bij te brengen dat kunst een onderdeel uitmaakt van onze culturele identiteit. Het is de bedoeling hen uit te dagen om kritisch na te denken over vraagstukken van kunst en de samenleving.

De BankGiro Loterij steunt het Bonnefantenmuseum in Maastricht sinds 2006. De bijdrage is voor de aankoop van nieuwe kunstwerken.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
043 - 329 01 90
Web
www.bonnefanten.nl
Adres
Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 40.494,-