Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum

Het Centraal Museum in Utrecht is voor iedereen een aansprekend podium voor kunst en vormgeving, verleden, actualiteit en toekomst, praktijk en reflectie. Het museum laat zien dat Utrecht al eeuwenlang geldt als voedingsbodem voor artistiek en cultureel talent van nationaal en internationaal niveau. Het Centraal Museum is een aantrekkelijk podium voor een breed publiek. Bezoekers voelen zich welkom en tegelijk ook uitgedaagd zodat ze graag terug komen.

Het museum is het oudste stedelijke museum van Nederland en bestaat al sinds 1838. De gehele collectie bestaat uit circa 50.000 objecten welke bestaan uit een gevarieerde verzameling kunst, stadsgeschiedenis, mode en design. Omdat er gebrek is aan ruimte wordt slechts een deel van de collectie tentoongesteld in de museumgebouwen. Online is de gehele collectie toegankelijk.

Het museum beschikt over de grootste collectie Rietveld objecten ter wereld en toont het werk van Dick Bruna, die met nijntje wereldberoemd is. Ook de collectie oude meesters met onder andere werken van Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen is zeer de moeite waard. Naast het werk van al deze Utrechtse iconen biedt het Centraal Museum een overzicht van 2000 jaar turbulente geschiedenis. Ook het heden staat centraal met actuele mode, vormgeving en beeldende kunst. Een bezoek is zeker de moeite waard!

De BankGiro Loterij steunt het Centraal Museum sinds 2006, met de bijdrage kan het Centraal Museum belangrijke aankopen realiseren. Zoals Installation 2009 van Klavers van Engelen. Daarnaast stimuleert de BankGiro Loterij ook de vaste collectie en draagt het bij aan het dick bruna huis.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
030 - 236 23 62
Web
www.centraalmuseum.nl
Adres
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 72.084,-