Cobra Museum

Cobra Museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen heeft een belangwekkende collectie werken van de vernieuwende en revolutionaire naoorlogse Cobrabeweging. Unieke kunstwerken van de bekendste Nederlandse Cobrakunstenaars Karel Appel, Constant en Corneille zijn er permanent te bewonderen. Daarnaast organiseert het museum vele toonaangevende tentoonstellingen van hedendaagse kunst, met de nadruk op kunstenaars en kunstgroepen die zich – evenals de Cobrabeweging toen – teweerstellen tegen conservatisme en vernieuwing nastreven. De Cobrabeweging staat voor creatieve vrijheid en experiment, gedrevenheid en vitaliteit en maatschappelijk engagement.  De taak van het museum is om hedendaagse kunst te vertonen waarin de kernwaarden en de geest van Cobra te herkennen zijn.

Het Cobra Museum is gelegen in het Stadshart van Amstelveen en ondergebracht in een prachtig gebouw van de bekende Nederlandse architect Wim Quist. De open ruimten van de expositiezalen verrassen en door het invallende daglicht en de nabije natuur heerst er een aangename sfeer.

De BankGiro Loterij ondersteunt het museum bij de verwerving van een eigen collectie, waardoor de kunst van de Cobrabeweging en aanverwante bewegingen ook voor de toekomst een vast onderkomen garanderen. Zo is de collectie van het Cobra Museum aangevuld met het topstuk 'Twee Vogels' van Constant, mede dankzij de bijdrage van de loterij.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij heeft het Cobra Museum in 2013 een werk van Karel Appel aangekocht. Het betreft ‘untitled’ uit 1967, oftewel piepschuim mannetje. Het werk komt uit de vermaarde collectie van Piet en Ida Sanders, die het in 1967 cadeau hebben gekregen van Karel Appel zelf. Het piepschuim dat als drager voor de verf dient is van een boormachinedoos.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 547 50 50
Web
www.cobra-museum.nl
Adres
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2000

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 46.317,-