Continium

Continium discovery center

In Continium discovery center draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. Continium komt voort uit Industrion, een museum over de regionale industrie van Limburg en de collectie toont nog steeds thema’s als steenkoolmijnbouw en Maastrichts glas- en aardewerk.

ExploreZone

De grote publiekstrekker van het museum is de vaste presentatie ‘ExploreZone’ waar in verschillende ‘doe-stations’ de wetenschappelijke principes worden uitgelegd. Bezoekers ontdekken de invloed van wetenschap en techniek op het dagelijks leven. De presentatie staat er inmiddels 10 jaar en is door de actualiteit ingehaald. Het is hoog tijd de presentatie te vernieuwen en aan te passen aan de technologie van vandaag.

De BankGiro Loterij draagt bij aan de vernieuwing van de ExploreZone waarvan de opening is voorzien in juli 2019. De nieuwe ExploreZone kent zes thema’s: voedsel, gezondheid, wonen, werk, onderwijs en vrije tijd. Aan de hand van moderne presentatietechnieken wordt de vraag gesteld of de invloed van nieuwe ontwikkelingen op ons leven anders is dan vroeger. Een context die de bezoeker de mogelijkheden biedt huidige ontwikkelingen te duiden, uitdagingen en beperkingen te onderkennen maar, misschien wel het belangrijkste, bewust maakt van zijn eigen rol en mogelijkheden hierin.

Tel
045 567 0809
Web
www.continium.nl
Adres
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Eenmalige bijdrage 2017
€ 500.000,-