twentse welle

De Museumfabriek

De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar verleden, heden en toekomst probleemloos met elkaar worden verbonden. De collecties (Twents textiel, boeken en geschriften, biologica, geologica, een taalkamer en een echte sterrenwacht) zijn een inspiratiebron, vertellen over het verleden, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het 'maken van de toekomst'.

Bij de Museumfabriek wordt de toekomst ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en dromen. Het museum gaat over fenomenen en principes die wij gebruiken om onze wereld te verbeelden en waaraan we houvast ontlenen. In de Museumfabriek is de verbeelding aan de macht.

De Museumfabriek is niet enkel een natuurhistorisch museum, of kunstmuseum, oudheidkamer of techniekmuseum, nee de Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. In het museum kun je zelf dingen bedenken, uitproberen en in elkaar zetten. De Museumfabriek is het museum van hoe en waarom.

In 2018 heeft het museum een nieuwe naam gekregen. De naam is toen gewijzigd van TwentseWelle in De Museumfabriek.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
053 - 480 76 80
Web
www.demuseumfabriek.nl
Adres
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2009

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 15.586,-