Nieuwe Kerk Delft

De Oude Kerk Amsterdam

De Oude Kerk, midden op de Wallen, is het oudste gebouw van de stad en tegelijkertijd een van de jongste culturele instellingen van Nederland. De rijke geschiedenis en waardevolle collectie maken van de kerk een unieke plek. Het Vater-Müller Orgel, het graf van Saskia van Uylenburgh, de glas-in-loodramen en de stijlkamers uit de Gouden Eeuw spreken tot de verbeelding van iedere bezoeker.

Na een grondige restauratie en een herinrichting is men klaar om het historische verhaal van de kerk te vertellen. Daarvoor gaat de Oude Kerk de collectie beter ontsluiten en presenteren en de kerkruimtes openstellen voor het publiek; een aantal ruimtes wordt voor het eerst voor bezoekers toegankelijk. Eigen collectiestukken en bruiklenen van collega-musea kunnen permanent worden getoond en de IJzeren Kapel wordt voor het eerst in de kerkgeschiedenis toegankelijk voor het publiek. En de Librije, waar in de Middeleeuwen brood werd uitgedeeld aan de armen, wordt een museumwinkel.

Met deze publieksontsluiting wil de kerk meer bezoekers trekken en herhaalbezoek stimuleren. Het vergroot ook de mogelijkheid voor het organiseren van meer publieks- en zakelijke activiteiten.

Tel
020 625 8284
Web
www.oudekerk.nl
Adres
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
Algemene bijdrage 2016
€ 200.000,-