Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum is nog niet zo lang geleden vernieuwd en nog groter geworden. Het museum beschikt over 4.600 vierkante meters fascinerende archeologie, toonaangevend hedendaags realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935. Grote internationale tentoonstellingen worden gepresenteerd in de nieuwe museumvleugel; een architectonisch hoogstandje, ontworpen door de gerenommeerde architect Erick van Egeraat. Op de verschillende afdelingen, die allemaal in een nieuw jasje zijn gestoken, zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Het Drents Museum is gelegen in het centrum van Assen en is gevestigd in het voormalige postkantoor uit 1885.  Het museum heeft een grote vaste collectie over de historie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. De vaste collectie bestaat uit figuratieve kunst en omvat inmiddels honderden werken.  Jaarlijks organiseert het Drents Museum meerdere internationale tentoonstellingen die passen bij de volgende drie speerpunten: Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935.

De missie van het Drents Museum  is een blik op de wereld én een blik op Drenthe bieden met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis waarmee jong en oud geïnspireerd worden.  Daarbij wil het een succesvol museum van internationale allure zijn en een verrijkende ervaring bieden aan  zoveel mogelijk bezoekers.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Extra Project

  • Drents Museum: Secrets of the past

    Het Drents Museum wil de wereldgeschiedenis van Drenthe beter vertellen aan de hand van een nieuwe vaste presentatie. Dankzij deze projectbijdrage maken bezoekers straks kennis met de geschiedenis van Drenthe en worden vervolgens gestimuleerd om verdere verdieping te zoeken bij partnermusea en natuurgebieden in de provincie.

Tel
0592 - 37 77 73
Web
www.drentsmuseum.nl
Adres
Brink 1
9401 HS Assen

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2008

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 165.275,-