EYE. Foto: Michael Vervuurt

Foto: Michael Vervuurt.

EYE: Cinema Revolutie

Sinds de opening van EYE bezochten al meer dan een miljoen mensen het markante gebouw aan de noordoever van het IJ. Het vernieuwde Filmmuseum met de aansprekende programmering, de tentoonstellingen over grootheden als Stanley Kubrick, het zonovergoten terras en de perfecte locatie is meteen al een begrip geworden in Amsterdam en ver daaromheen.

Toch vindt het museum dat de collectie en de geschiedenis van film een grotere rol mogen spelen in de beleving van de bezoeker. Hoe heeft de technologie zich ontwikkeld, hoe en met welke apparaten werd film vroeger gemaakt en hoe gaat dat nu? EYE wil het verhaal achter de film vertellen in verschillende routes en voor verschillende doelgroepen aan de hand van thema’s als Camera & Montage en Kleur & Geluid. Zowel op het buitenterrein als in het gebouw worden deze onderwerpen met installaties, cabines, vitrines en interactieve tours op een creatieve en uitdagende manier toegankelijk gemaakt.

Met deze loterijbijdrage kan EYE het project volgens plan en planning uitvoeren en wordt een wezenlijk onderdeel van dit ‘filmmuseum’ gerealiseerd.

Tel
020 589 1400
Web
www.eyefilm.nl
Adres
IJpromenade 1
1031KT Amsterdam
Algemene bijdrage 2013
€ 628.100,-