De Hallen Haarlem | Frans Hals Museum

Meet at!!

Het Frans Hals Museum is een icoon van internationale allure met een belangrijke collectie 17e-eeuwse kunst waaronder de grootste verzameling ter wereld van werken van Frans Hals. De Hallen Haarlem huisvest een collectie 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst.

Samensmelting van de twee musea

In 2018 zet het museum een belangrijke stap in een vergaande integratie van beide musea en gaan zij samen verder gaan onder één naam: Frans Hals Museum. Door de samensmelting van de twee musea, een onderscheidend tentoonstellingsprogramma en een geheel frisse en nieuwe identiteit wordt het Frans Hals Museum hét centrum waar de 17e eeuw samenkomt met hedendaagse kunst. Het wordt het nieuwe sprankelende culturele hart van Haarlem.

Optimale gastvrijheid

Om een optimale gastvrijheid te garanderen is ook een make-over van de twee museumlocaties noodzakelijk. De Vleeshal – de huidige locatie van De Hallen – wordt grondig verbouwd om het gebouw toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek. De hal krijgt zijn oorspronkelijke publieke functie terug en wordt (weer) een echte ontmoetingsplek en publiekshal, zoals bedoeld bij de bouw in 1603. Een fijne plek waar de bezoeker naar binnen kan stappen en cultuur kan beleven zonder entree te betalen. De bezoekerservaring wordt compleet door het kunstterras op het dak van het museum, dat een panoramisch uitzicht biedt over de prachtige historische binnenstad van Haarlem.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij wordt de Vleeshal een publieke kunstsalon, geïnspireerd op de Parijse kunstsalons uit de 19e eeuw. Zo beschikt Haarlem straks over een uitmuntend startpunt voor een cultureel bezoek aan de stad: ‘Meet at!’

Tel
023 - 511 57 75
Web
www.franshalsmuseum.nl
Adres
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Extra bijdrage 2017
€ 496.000,-