Groninger Museum

Groninger Museum

Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken.

Een belangrijk deel van de collectie heeft een directe link met de geschiedenis en cultuur van de stad en provincie Groningen. Dit betreft onder andere een groot aantal archeologische vondsten en portretschilderijen van vooraanstaande Groningers uit afgelopen eeuwen.

Het museum is gevestigd aan de rand van de stad Groningen, op een historische locatie in het water. Het Groninger Museum trekt circa 200.000 bezoekers per jaar en is daarmee één van de topattracties uit de provincie.

Kunstwerk op zichzelf

Het Groninger Museum is op zichzelf al een kunstwerk, waarin elke ruimte tevens een verwijzing is naar de collectie. De gouden toren is zonder twijfel de grootste blikvanger. Hierin zijn de entree en het depot gehuisvest. De kleur goud symboliseert de functie van 'schatkamer'.

Kortom, het museum is misschien wel het meest kostbare onderdeel van de kunstcollectie van het Groninger Museum. Een kunstwerk in de stad, doorkruist door openbaar terrein, waardoor passanten direct geconfronteerd worden met allerlei vormen van kunst.

Het bouwwerk van Alessandro Mendini met deelontwerpen van Michele De Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au, is een inspirerend omhulsel voor een evenzo kunstzinnige inhoud.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
050 - 366 65 55
Web
www.groningermuseum.nl
Adres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 313.981,-