Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam: Het Wonder van Amsterdam

De Hermitage Amsterdam is gevestigd in het voormalige Amstelhof, dat 324 jaar lang in gebruik is geweest als verpleeghuis voor ouderen. Vandaag de dag wordt het gebouw intensiever gebruikt dan ooit met bijna 500.000 bezoekers per jaar. Sinds 2014 toont de Hermitage de schuttersstukken uit de Gouden Eeuw van het Amsterdam Museum. In 2016 is daar het Outsider Art Museum bijgekomen, een samenwerking met Museum het Dolhuys.

De laagdrempelige tentoonstellingen over de verhalen uit de grote wereldkroniek van kunst en geschiedenis trekken een grotendeels Nederlands publiek dat ouder is dan 55 jaar. Deze groep heeft een brede interesse in geschiedenis. De geschiedenis van het gebouw en de stad vertelt de Hermitage echter niet. Met ‘Het Wonder van Amsterdam’ gaat dat veranderen: een nieuwe, spectaculaire presentatie, met moderne projecties, animaties en films in de Amstelhofzaal.

Het Wonder van Amsterdam vertelt het verhaal van de grachtengordel, de Gouden Eeuw en de bewoners. In de presentatie ziet de bezoeker hoe de stad uit een moeras werd opgebouwd op duizenden palen, hoe de grachtengordel werd aangelegd, hoe Rembrandt met een schetsblok langs de Amstel struinde, hoe Napoleon Amsterdam uitriep tot hoofdstad van het Koninkrijk Holland, hoe Churchill er als held werd binnengehaald en waar Nelson Mandela een warme ontvangst kreeg. De geschiedenis van Amsterdam in vogelvlucht, waarmee de bezoeker de historische waarde van deze bijzondere plek beseft.

Tel
020 - 530 87 55
Web
www.hermitage.nl
Adres
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Extra bijdrage 2016
€ 295.000,-