het nieuwe instituut rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Museum voor architectuur, design, digitale cultuur
Het Nieuwe Instituut biedt een gevarieerd programma met tentoonstellingen, activiteiten en workshops.

Het Nieuwe Instituut heeft een van 's werelds grootste architectuurcollecties. Het archief bevat schetsen, tijdschriften, maquettes, foto's en meer dan 35.000 boeken over architectuur. Hier is het werk van elke beroemde Nederlandse architect sinds 1800 op te vragen.

Er is in Het Nieuwe Instituut altijd wat te doen voor families met kinderen. Ontdek samen de interactieve familieprogramma's bij de tentoonstellingen, doe mee aan een van de wisselende maakactiviteiten of wordt ontvangen als eregast tijdens een van de FamilieFests in de schoolvakanties.

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld, op steenworp afstand van Het Nieuwe Instituut, is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Huis Sonneveld laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
010 - 440 12 00
Web
www.hetnieuweinstituut.nl
Adres
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 83.243,-