Object in Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

De Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum is in 1916 opgericht. Het museum bezit ongeveer 300.000 objecten en deze zijn afkomstig van rederijen, verzamelaars en liefhebbers uit de maritieme en marinewereld. Het Scheepvaartmuseum onderging een grote renovatie tussen 2007 en 2011 en was in die tijd ook voor het publiek gesloten. Tijdens de renovatie is onder andere de binnenplaats voorzien van een glazen overkapping.

Zout DNA

De zee bezorgde Nederland een Gouden Eeuw en nog veel meer. Je kunt gerust zeggen dat Nederland een zout DNA heeft. Dat is het verhaal dat het nieuwe Scheepvaartmuseum wil vertellen. En niet alleen vertellen, maar ook laten beleven.

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. De topstukken van die schatkamer zijn de basis voor fascinerende interactieve tentoonstellingen. Die verleiden om zelf vijf eeuwen maritieme geschiedenis te ontdekken, bijvoorbeeld aan de hand van maritieme meesters ('De Schilderijen') of persoonlijke foto’s ('De Fotoalbums').

Elke tentoonstelling heeft een heel eigen sfeer. In 'De globes' vult de ruimte zich met vier eeuwen cartografie. 'Het Glas, Zilver en Porselein' is weer heel intiem, met een grote, feestelijk gedekte tafel en zacht glasgerinkel en gekletter van bestek. En dat alles tussen de muren van het volledig vernieuwde ’s Lands Zeemagazijn, een historische parel in het hart van Amsterdam en een topstuk op zich.

Bijdrage BankGiro Loterij

Het Scheepvaartmuseum wordt sinds 2006 gesteund door de BankGiro Loterij. De jaarlijkse bijdrage wordt gebruikt om de rijke geschiedenis van Het Scheepvaartmuseum te onderhouden en ervoor te zorgen dat dit ook voor de volgende generaties toegankelijk blijft. In 2016 ontving het museum een extra bijdrage van € 760.000,- voor Dare to Discover.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 523 22 22
Web
www.scheepvaartmuseum.nl
Adres
Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2018
€ 400.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2018
€ 86.029,-