Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum: InstructieWagon

In Het Spoorwegmuseum wordt de wereld van de trein en het verhaal van 175 jaar spoorwegen in Nederland verteld aan de hand van zowel de collectie treinen en materieel als aan de hand van attracties. En daar komt een nieuwe attractie bij: De InstructieWagon. Deze wagon leert de bezoeker van groot tot klein en van jong tot oud hoe de trein en het spoor werkt.

De InstructieWagon is geïnspireerd op de oude instructierijtuigen van de Nederlandse Spoorwegen. NS-medewerkers leerden hier over elektrische apparaten, beveiligingen, meet- en voertuigtechnieken. Honderd jaar later ontdekt de bezoeker door een mix van proefjes, interactieve technieken, films, games en animatie over de werking van stoom, over het in beweging zetten van een trein, over remmen, hoogspanning, wrijving, tractie, etc. De wagon maakt de treintechniek en de achterliggende (natuurkundige) processen zichtbaar.

Het Spoorwegmuseum is populair en behoort al jaren bij de 10 best bezochte musea van Nederland. Het museum wil deze plek graag behouden en de hedendaagse bezoeker blijven intrigeren met vernieuwende presentaties. Dankzij deze bijdrage van de BankGiro Loterij staat het Spoorwegmuseum in de toekomst garant voor een complete culturele beleving.

Tel
030 - 230 62 06
Web
www.spoorwegmuseum.nl
Adres
Malibaanstation
3581 XW Utrecht
Extra bijdrage 2015
€ 864.000,-