Tropenmuseum

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum in Amsterdam huist negen tentoonstellingen die door middel van objecten een menselijk verhaal laten zien. De bezoeker wordt nieuwsgierig gemaakt naar de enorme culturele diversiteit in de wereld. Universele thema’s worden behandeld en laten zien dat er wereldwijd verschillen maar ook overeenkomsten zijn.

Menselijke thema's als rouwen, vieren, versieren, vechten en bidden komen aan bod. Hoe wordt hiermee omgegaan in Afrika en West-Azië, of in Latijns-Amerika. Dit wordt verhalend en met muziek uitgelegd.

In 2014 fuseerden het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal tot een organisatie: het Nationaal Museum van Wereldculturen. In totaal zijn er 400.000 objecten en een miljoen foto’s en films te zien.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Extra project

  • Art Rocks 2.0

    In deze muziekcompetitie, oorspronkelijk gestart door Museum Boijmans Van Beuningen, laten musici zich inspireren door een vooraf geselecteerd werk uit een museum.

    Bekijk project
Tel
088 004 2800
Web
www.tropenmuseum.nl
Adres
Linneausstraat 2
1092 CK Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Onderdeel Nationaal Museum van Wereldculturen
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 207.996,-