Jeugdcultuurfonds

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds geeft kinderen uit minder bedeelde gezinnen de kans muziek te maken, toneel te spelen, te schilderen, te dansen of te schrijven. Zo stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen. Volgens schattingen zijn er ongeveer 377.000 kinderen in Nederland die om financiële redenen niet mee kunnen doen. Deze kinderen kunnen zich niet of nauwelijks ontwikkelen door te musiceren, toneelspelen, schilderen, schrijven of dansen. Niet alleen de lessen kosten geld maar ook het materiaal zoals kostuums, instrumenten of schildersbenodigdheden.

Voor een maximaal bedrag van € 450,- kan een kind aan kunst doen, het geld gaat direct naar de instelling die de lessen verzorgt. Samen met het Jeugdsportfonds heeft het Jeugdcultuurfonds als ambitie in 2016 ongeveer 50.000 kinderen te bereiken. Door het fonds op te nemen als beneficiënt van de BankGiro Loterij kan de organisatie verder groeien en professionaliseren en krijgen kinderen via kunst een toekomst.

Effecten voor kinderen

Het effect van het ontwikkelen van eigen creativiteit heeft grote effecten voor kinderen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, het concentratievermogen neemt toe en het vergroot de sociale vaardigheden. Deze argumenten zijn juist erg belangrijk voor de kinderen uit achterstandsposities.

Tel
020 - 62 020 69
Web
www.jeugdcultuurfonds.nl/
Adres
Pilotenstraat 6G
1059 CJ Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Algemene bijdrage 2017
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2017
€ 26.534,-