Joods Historisch Museum

In het hart van de vroegere Amsterdamse jodenbuurt staat het Joods Historisch Museum. Vier gerestaureerde Hoogduitse synagogen uit de 17e en 18e eeuw verschaffen een zeer fraai en bijzonder onderdak aan het museum. De parel van dit complex is de Grote Synagoge, in 1671 gebouwd door stadsbouwmeester Elias Bouman en mede met steun van de BankGiro Loterij grondig opgeknapt en heringericht. 

De afgelopen jaren heeft het Joods Historisch Museum een permanent kindermuseum, een prentenkabinet en een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Nederlandse joden in de twintigste eeuw gerealiseerd. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
020 - 531 03 40
Web
www.jhm.nl
Adres
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2018
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2018
€ 28.067,-