Keramiekmuseum

Keramiekmuseum Princessehof

Nederland is een keramiekland bij uitstek. Eeuwenlang was ons land een van de belangrijkste keramiekproducenten ter wereld, met Friesland als stralend middelpunt. Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden bezit vandaag de dag de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en een rijke en veelzijdige collectie Nederlands keramiek.

Het museum weet met tijdelijke tentoonstellingen een breed publiek te trekken. De vaste collectiepresentaties met de echte topstukken zijn echter nogal academisch opgesteld en vooral gericht op de keramiekspecialist. De ‘gewone’ museumbezoeker voelt zich hier verloren en verdwijnt even snel als hij gekomen is. Jammer, hij mist zo het mooiste van wat de collectie te bieden heeft. Voor het museum is dit aanleiding voor een herinrichting van de vaste presentaties zodat alle bezoekers op laagdrempelige wijze kennismaken met de schoonheid van keramiek. Ook het historische karakter van het museumpand wordt opnieuw tot leven gewekt met een herinrichting en verplaatsing van de museumwinkel en de theesalon.

Met de bijdrage van de BankGiro Loterij is het museum in een klap waar het wil zijn en kan de herinrichting starten en is het op tijd klaar voor de viering van zijn 100-jarig jubileum in 2017 en voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad in 2018.

Tel
058 294 8958
Web
www.princessehof.nl
Adres
Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden
Algemene bijdrage 2015
€ 350.000,-