Kinderdijk

Kinderdijk

Middenin de Albasserwaard ligt UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. En wie Kinderdijk zegt, denkt aan molens. Het historisch icoon van het Hollandse polderlandschap waar de geschiedenis van 700 jaar watermanagement aan jaarlijks ruim 400.000 bezoekers wordt verteld. Het geheel bestaat uit negentien authentieke windmolens, waarvan zeventien boezemmolens en twee poldermolens, gemalen, dijken en boezems. Tezamen houden die al vanaf de inpoldering in 1277 het lage land van Alblasserdam droog.

Kinderdijk staat er prachtig bij en de historische locatie is goed geconserveerd. De entree, bezoekersfaciliteiten en de routing zijn echter gedateerd en ontoereikend om het volledige verhaal van Kinderdijk te kunnen vertellen en te beleven. Hoog tijd voor verandering. Het hele gebied van Kinderdijk wordt vernieuwd en uitgebreid. Er komt een nieuw bezoekerscentrum, de verschillende bestaande locaties worden verbouwd en herbouwd en buiten het terrein komt een grote parkeerplaats.
Het nieuwe bezoekerscentrum wordt het letterlijke vertrekpunt van een bezoek aan Kinderdijk: daar begint de ontdekkingstocht door het gebied. Het dak wordt een uitkijkpunt waar de bezoeker een panoramisch uitzicht heeft over het polderlandschap met de molens en gemalen.

Met de vernieuwingsplannen wil Kinderdijk groeien naar 800.000 bezoekers per jaar. De loterij draagt graag bij om dit unieke erfgoed de uitstraling te geven die het verdient.

Tel
078 6912830
Web
www.kinderdijk.nl
Adres
Nederwaard 1
2961 AS Kinderdijk
Algemene bijdrage 2015
€ 500.000,-