Het Art Deco gebouw van Gemeentemuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag (voormalig Gemeentemuseum) is een museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziekinstrumenten. Het werd geopend in 1935 en werd in het verleden grondig gerestaureerd. Begin 2014 werd de binnentuin volledig overdekt waarmee een enorme multifunctionele ruimte aan het museum is toegevoegd.

Ontdek in iedere ruimte iets moois

Het art deco gebouw werd ontworpen door H.P. Berlage en is ervoor gemaakt om de bezoeker al dwalend te verrassen. In de zalen zijn topstukken te zien van iconen uit de 20e eeuw zoals Pablo Picasso, Claude Monet, Constant, Francis Bacon, Wassily Kandinsky en Louise Bourgeois. Ook hedendaagse kunstenaars zoals Frank Stella, Daniel Richter, Marlene Dumas en Panamarenzo zijn te bewonderen.

Het Kunstmuseum Den Haag bezit de grootste collectie van werken van Piet Mondriaan. Binnen het museum is hier een hele vleugel aan gewijd die Mondriaan & De Stijl vleugel heet. Hier zie je hoe Piet Mondriaan zich ontwikkeld tot een pionier van de moderne kunst. Daarnaast is de Haagse School goed vertegenwoordigd, net zoals het symbolisme en het expressionisme. Ook bezit het museum een vooraanstaande collectie mode.

De vernieuwde wonderkamers in het Kunstmuseum Den Haag zijn uniek. Eenieder die deze kamers heeft bezocht zal nooit meer beweren dat musea saai zijn. Binnen deze kamers wordt er op een verrassende, speelse en interactieve wijze kennis gemaakt met beeldende kunst, kunstnijverheid, architectuur en mode. Dankzij de meest moderne tentoonstellingstechnieken komt kunst tot leven door middel van een spel waarin je als bezoeker de hoofdrol speelt.

Bijdrage BankGiro Loterij

Kunstmuseum Den Haag is al sinds 2006 beneficient van de BankGiro Loterij.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
070 - 338 11 11
Web
www.kunstmuseum.nl
Adres
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2019
€ 500.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 290.819,-