Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam vertelt de geschiedenis van de maritieme industrie. Het museum spreekt met moderne presentaties een breed en grotendeels niet-museaal publiek aan. De maritieme geschiedenis gaat het museum uitbreiden met het verhaal van de offshore-industrie. De offshore-sector is relatief jong en behoort met 50 jaar tot de moderne geschiedenis van de maritieme sector. De Nederlandse offshore is toonaangevend in de wereld. De sector is groot geworden door de olie- en gaswinning op de Noordzee en is nu van groot belang voor het ontwikkelen van duurzame alternatieven zoals offshore-windenergie en getijdenenergie.

De presentatie wordt een Offshore Experience. Een interactieve, semipermanente tentoonstelling die op spectaculaire wijze de offshore op begrijpelijke wijze uitlegt. Bezoekers betreden een fictief offshore-project, voelen de wind door de haren en beleven gaandeweg wat er zich zowel boven als onder water afspeelt. Alle aspecten komen aan bod: gas- en oliewinning, milieuaspecten, wind- en getijdenenergie op zee. In de Experience vormen offshore-objecten en -modellen een belangrijk onderdeel en het museum gaat in samenwerking met de sector een kwalitatief hoogstaande, museale collectie opbouwen.

Met de Offshore Experience geeft het Maritiem Museum deze sector een plaats in de maritieme canon. De bijdrage van de BankGiro Loterij zal specifiek worden aangewend voor de collectievorming.

Tel
010 413 26 80
Web
www.maritiemmuseum.nl
Adres
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
Algemene bijdrage 2015
€ 600.000,-