Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam vertelt de geschiedenis van de maritieme industrie. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

In de Offshore Experience, gerealiseerd met een bijdrage van de BankGiro Loterij, gaan bezoekers mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Zo waant u zich even aan boord van een platform op zee en ervaart zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren.

Het Maritiem Museum werd onlangs vaste partner van de BankGiro Loterij. Directeur Frits Loomeijer: “Na de enorme eenmalige schenking die we in 2016 ontvingen voor de realisatie van de Offshore Experience, is dit blijvende partnerschap een fantastische opsteker voor het museum. Omdat de bijdrage voortaan structureel is, kunnen we als museum onze horizon enorm verbreden.”

Extra project

  • Maritiem Museum - Maritieme ambachten op een voetstuk

    Deze winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 wil in een nieuw paviljoen aan de Museumhaven oude maritieme ambachten op aantrekkelijke wijze presenteren.

    Bekijk project
Tel
010 413 26 80
Web
www.maritiemmuseum.nl
Adres
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2017

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 50.827,-