Het Mauritshuis in Den Haag

Mauritshuis

In hartje Den Haag bevindt zich het Mauritshuis. Het Mauritshuis huisvest sinds 1822 een wereldberoemde verzameling schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder topstukken van Vermeer, Jan Steen, Frans Hals en Rembrandt. Dit intieme, zeventiende-eeuws stadspaleis werd ontworpen en gebouwd door Jacob van Campen en Pieter Post, de twee belangrijkste Hollandse architecten van hun tijd. De publiekslievelingen van het Mauritshuis zijn Vermeers Meisje met de Parel en Het puttertje van Fabritius.

Naast de topstukken uit de Gouden Eeuw, is er in het Mauritshuis veel meer te zien. De permanente presentatie geeft een schitterend overzicht van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de vijftiende- tot de achttiende eeuw; van Vlaamse primitieven tot zonovergoten landschappen, en gedetailleerde stillevens.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
070 - 302 34 56
Web
www.mauritshuis.nl
Adres
Korte Vijverberg 8
2513 AB Den Haag

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 1998

onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 334.709,-