Museum Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen bouwt momenteel direct naast het museum ‘Depot Boijmans Van Beuningen’ dat eind 2019 de deuren opent. Het 40 meter hoge Depot Boijmans van de hand van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, onder meer bekend van de Markthal, heeft de potentie een nieuw icoon voor Rotterdam te worden. Met zijn indrukwekkende volume en zijn reflecterende glazen gevel weerspiegelt het Depot het groen en de gebouwen rond het Museumpark.

Gehele collectie zichtbaar

Wereldwijd tonen musea gemiddeld slechts 8% van hun collectie. Dat geldt ook voor Museum Boijmans Van Beuningen. Het leeuwendeel van de rijke collectie is opgeborgen in het depot dat niet toegankelijk is voor het publiek. Boijmans wil met het nieuwe depot met die standaard breken en de gehele collectie zichtbaar maken voor bezoekers. Bezoekers kunnen zelfstandig door het gebouw dwalen en hebben in het centrale trappenhuis zicht op de opslagruimtes in het depot. Ook kan de bezoeker vanuit het atrium meekijken met restauraties die plaatsvinden in de vier restauratieateliers. Onder begeleiding van een gids kunnen de ateliers en opslagruimtes bezocht worden.

Museum Boijmans Van Beuningen verwacht dat het depot jaarlijks 90.000 bezoekers zal trekken, naast de 300.000 die het museum jaarlijks bezoeken; van internationale kunstprofessionals tot Rotterdammers, van toeristen tot dagjesmensen. De bijdrage van de BankGiro Loterij is bestemd voor het centrale trappenhuis, vanwaar bezoekers straks een transparant zicht op de collectie heben.

Tel
010 441 94 00
Web
www.boijmans.nl
Adres
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Extra bijdrage 2017
€ 1.500.000,-