Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee vestigingen: het kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. Er worden aansprekende tentoonstellingen georganiseerd die een groot en breed publiek naar het museum trekken, van Jeroen Krabbé, Paul Citroen tot Pieter Henket.

De veelzijdige, internationale collectie van Museum de Fundatie omvat oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, kunstnijverheid en niet-westerse kunst. Het museum is recent verbouwd en op het dak staat nu ‘Het OOG’, een ellipsvormige opbouw dat het museum vele meters extra tentoonstellingsruimte biedt. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels.

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. Het huis is nu volledig toegankelijk voor het publiek In het kasteel en de beeldentuin vinden met regelmaat wisselende tentoonstellingen plaats.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Extra Project

  • Museum de Fundatie - Fundatie Summerstage

    Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De kasteeltuin is het gedroomde decor voor een reeks zomerconcerten in 2019, 2020 en 2021.

    Bekijk project
Tel
0572 - 38 81 88
Web
www.museumdefundatie.nl
Adres
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2008

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 401.864,-