Museum Het Schip

Museum Het Schip

In de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West staan drie monumentale volkswoningbouwcomplexen die in de volksmond Het Schip worden genoemd en tot de top van de architectuurstroming ‘De Amsterdamse School’ behoren. In dit complex huist Museum Het Schip. Het museum vertelt over en toont de (sociale) volkshuisvesting, architectuur en ambachten van de Amsterdamse School. In 2016 wordt gevierd dat de Amsterdamse School 100 jaar als begrip bestaat.

Museum Het Schip opende in 2001 zijn deuren als kleinschalig museum. Met grote inspanning van een klein team is het museum nu 15 jaar later uitgegroeid tot een volwaardig museum met zo’n 20.000 bezoekers per jaar. Recent is een ernaast gelegen school aan het museum toegevoegd en beide worden momenteel grondig gerestaureerd, gerenoveerd en verbouwd. Voor Museum Het Schip is dit dé mogelijkheid om een nieuwe vaste presentatie over de Amsterdamse School te realiseren en die daarmee voor het eerst in haar volledige context wordt getoond.

De loterij draagt graag bij aan de inrichting van de nieuwe vaste presentatie waarvan de dekking hiermee helemaal rond is.

Tel
020 68 68 595
Web
www.hetschip.nl
Adres
Spaarndammerplantsoen 140
1013 XT Amsterdam
Algemene bijdrage 2015
€ 300.000,-