Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde in Leiden is één van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Zo gaf Koning Willem I geleerden al de opdracht om collecties te verzamelen in China, Indonesië en Japan.

Meer dan 240.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld zijn hier verzameld, van Afrika tot Groenland. Het museum richt zich op de historische ontwikkeling van culturen.

Door de fusie van het Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
088 004 2800
Web
www.volkenkunde.nl
Adres
Steenstraat 1
2300 AE Leiden

Steun + speel mee

Speel mee

Onderdeel Nationaal Museum van Wereldculturen
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 95.521,-