Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

In Hoorn bevindt zich een museum waar met passie en vakmanschap de geschiedenis van de stoomtram, een typisch Nederlands fenomeen, levend wordt gehouden. Met een eigen collectie trams, gebouwen en seinen.

Nadat de stoomtrams in Nederland werden opgeheven, zijn heel veel rijtuigen en locomotieven gesloopt. Niemand zag er de noodzaak van in om de stukken te behouden, dus rijtuigen werden woningen, schuurtjes en duiventillen. De Museumstoomtram wil het weinige Nederlands stoomtrammaterieel dat er nog is bewaren, restaureren en uiteindelijk weer rijdend aan het publiek tonen op de spoorlijn tussen Hoorn en Medemblik.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
0229-255 255
Web
www.museumstoomtram.nl
Adres
Van Dedemstraat 8
1624 NN Hoorn

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2007

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 66.619,-