Museumvereniging: Museumweek

Museumvereniging: Museumweek

Het jaarlijkse Museumweekend trekt al meer dan dertig jaar grote drommen bezoekers naar de Nederlandse musea, in de laatste jaren waren dat er zo’n miljoen per editie. Musea zijn dan gratis of tegen een kleine vergoeding te bezoeken en er vinden speciale demonstraties, rondleidingen en evenementen plaats. Vooral mensen die niet geregeld een museum bezoeken worden verleid om een kijkje te komen nemen.

Door het succes van het weekend wil de Museumvereniging dit uitbreiden tot een Museumweek, het zwaartepunt in het museale jaar. In deze week in april, de start van het seizoen voor veel kleinere en openluchtmusea, wordt onder andere de BankGiro Loterij Museumprijs uitgereikt, de Kidsmuseumdag georganiseerd en tijdens de burenavond worden de buren van maar liefst 100 musea uitgenodigd.

Met deze bijdrage kan de Museumvereniging de nieuwe Museumweek extra kracht bijzetten. Voor de BankGiro Loterij is het van belang ook de honderden kleinere musea in Nederland te ondersteunen en het grote publiek te verleiden. De Museumweek is daarvoor bij uitstek geschikt.

Tel
020-551 29 00
Web
http://www.museumvereniging.nl/
Adres
Rapenburgerstraat 123
1011 VL Amsterdam
Algemene bijdrage 2014
€ 1.300.000,-