Naturalis: Ontmoet de koningin der dino's

Naturalis: Ontmoet de koningin der dino's

Naturalis heeft een exemplaar verworven van de meest spectaculaire dinosauriër die heeft bestaan: de Tyrannosaurus rex. Het skelet is in de Verenigde Staten opgegraven en Naturalis haalt het naar Nederland: de eerste T. rex die te zien zal zijn in een museum buiten Noord-Amerika. Deze dino wordt het icoon en topstuk in het geheel vernieuwde Naturalis, dat in 2018 opengaat. Dat duurt nog even en daarom zal T. rex tijdens de bouw vanaf september 2016 groots aan het publiek worden gepresenteerd in het Pesthuis, het gedeelte van Naturalis dat open blijft. Hiermee zorgt het museum voor optimale zichtbaarheid en publieksbereik in de periode waarin Naturalis het hoofdgebouw gaat renoveren en nieuwbouw pleegt. Samen met de BankGiro Loterij zal het museum het publiek maximaal betrekken: van het onderzoek aan T. rex, haar reis vanuit de VS en intocht in Nederland tot en met de conservering en reconstructie van fossiele beenderen van T. rex om tentoon te stellen. En natuurlijk de grote T. rex expositie zelf, de grandioze première in Nederland.

Na de verbouwing geeft het nieuwe museum een compleet beeld van dinosauriërs en de wereld waarin zij leefden. Het museum trekt jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers per jaar.

De BankGiro Loterij is graag partner van dit project, dat laat zien dat grote dromen kunnen worden verwezenlijkt en dat vele bezoekers naar deze natuurhistorische schatkamer zal voeren.

Tel
071 - 568 76 00
Web
www.naturalis.nl
Adres
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Algemene bijdrage 2014
€ 1.200.000,-