Naturalis: Ontmoet de koningin der dino's

Naturalis: REXperience

Het skelet van de in Amerika opgegraven tyrannosaurus rex is in de zomer van 2016 aangekomen in zijn nieuwe thuis in Naturalis in Leiden. Al snel bleek de T. rex een dame met de respectabele leeftijd van 66 miljoen jaar. Het publiek gaf haar de naam Trix. Zij is nu het stralend middelpunt van de tentoonstelling T. rex in Town.

Naturalis wordt momenteel grootscheeps verbouwd en uitgebreid, en heropent in 2018 voor het publiek. Het nieuwe Naturalis is een unieke combinatie van museum (zien, collectie), science center (doen) en experience (beleven). Het beslaat straks 48 duizend vierkante meter vloeroppervlakte met onder meer negen collectiepresentaties, drie educatieve workshopruimtes en state-of-the-art depots voor opslag van de enorme collectie van maar liefst 37 miljoen objecten.

Trix wordt het icoon van het vernieuwde Naturalis, haar enorme skelet schittert straks als een kroonjuweel in de presentatie ‘I love dino’s’. Deze presentatie toont de indrukwekkende collectie skeletten van dinosauriërs die het museum rijk is. De REXperience is het hoogtepunt van I love dino’s. De bezoeker maakt in een vierdimensionale presentatie een reis met een tijdcapsule die hem met één knal 67 miljoen jaar terug in de tijd schiet. Daar aangekomen stapt de bezoeker in een geheimzinnig woud. Luid gebrul klinkt verderop: een T. rex is in gevecht met een Nanotyrannus. Even later begint de grond te trillen en naderen zware stappen. Plotseling steekt de kop van Trix tussen de takken en snuivend en briesend kijkt zij rond. Ondertussen schieten meteorieten door het luchtruim: de aankondiging van de meteorieteninslag die het einde betekende van het dino-tijdperk. Voor de bezoeker is het tijd om terug te gaan naar de bewoonde wereld.

Naturalis heeft de ambitie om hét familiemuseum van Nederland te worden. De nieuwe presentaties moeten meer en vooral nieuw publiek bereiken. Ook mensen die niet zo snel naar een museum gaan en voor wie een spannende ervaring net dat duwtje in de rug is.

Tel
071 - 568 76 00
Web
www.naturalis.nl
Adres
Darwinweg 2
2333 CR Leiden
Extra bijdrage 2016
€ 1.250.000,-