Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant

’Natuurmuseum Brabant is een familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens’, aldus het museum zelf. En inderdaad, bij binnenkomst valt direct de open en uitnodigende presentatie op. Dit is de OO-zone (Onderzoek en Ontdek) waar de bezoeker tussen de vitrines op zoek kan naar gewone en bijzondere dieren, leert over hun gewoontes, leefgebied en geschiedenis. Iedereen grasduint in vitrines, lades en digitale informatiepanelen.

Om de beleving in het gehele museum op het juiste peil te krijgen is het wenselijk om de lijn van de benedenverdieping door te trekken. Een OO-zone voor (groot)ouders met (klein)kinderen in het hele museum, dat is de hartenwens van dit museum. Daarnaast wil het museum de presentatie ‘Brabant in de ban van buiten’ inrichten, waarbij de link tussen de collectie en de natuur van Brabant nog sterker wordt gelegd. Precies wat je van een dergelijk museum mag verwachten.

Met deze bijdrage is het museum in een klap waar het wil zijn en kan de focus weer worden gelegd op de kernfunctie: bezoekers ontvangen, vermaken en liefde voor de natuur bijbrengen.

Tel
013 - 535 3935
Web
www.natuurmuseumbrabant.nl
Adres
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg
Algemene bijdrage 2014
€ 492.000,-