Nederlands Fotomuseum, Museum Speelklok, Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam: Het Parademuseum

Theaterfestival De Parade is al jaren iedere zomer te zien in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Jaarlijks bezoeken zo’n 300.000 mensen het festival, er worden 350.000 kaartjes verkocht. Acts als Hendrik-Jan de Stuntman, Vis-à-Vis, Loes Luca, Orkater en Van Houts en De Ket zijn jaarlijks terugkerende topattracties die theater voor veel mensen dichterbij brengen.

Drie musea hebben nu in overleg met De Parade een aanvulling op het bestaande aanbod in gedachten. Naast het theateraanbod willen zij een museale component toevoegen. Daarbij denkt men niet aan zo maar een tentoonstelling, maar aan een geheel nieuwe manier om de museale missie in te vullen.

Dit project kan een van de antwoorden zijn op de vraag wat musea aan moeten met de veranderende wereld en het veranderende publiek. Het Parade Museum past in een tijd waarin wij van musea verwachten dat zij hun bezoekers ook op andere manieren en plaatsen benaderen. Met dit plan willen de musea de kans verzilveren om buiten hun gebouw en op een vernieuwende manier het publiek op te zoeken. De Parade biedt hiervoor de kans en sluit nauw aan op de museale kerntaak ‘presentatie’. De Parade is een gevestigd en succesvol merk en deelname biedt de musea profijt in publieksbereik, imago en kennis.

Dankzij deze extra projectbijdrage kunnen bezoekers drie jaar lang rekenen op een verrassende museale ‘act’ op De Parade.

De Parade
is een rondreizend theaterfestival, zie voor de locaties www.deparade.nl.

Algemene bijdrage 2013
€ 336.904,-