Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in gebouw Las Palmas bevindt zich op de Wilheminapier op de Kop van Zuid, een van de meest fotogenieke plekken in Rotterdam. De Wilhelminapier biedt grootstedelijke allure met een vleugje romantiek. Vroeger vertrokken hier passagiersschepen naar de Nieuwe Wereld. Nu is het een bruisend stuk Rotterdam waar oude pakhuizen en gewaagde moderne architectuur samengaan, waar verschillende keukens bij elkaar komen en waar fotografie en beeldcultuur een prominente plek innemen.

Met een rijk geschakeerd tentoonstellingsprogramma van historische en hedendaagse, Nederlandse en internationale fotografie, en een spannend activiteitenprogramma voor jong en oud is het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas dé plek voor de fotoliefhebber. Het Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlands fotografen en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis in huis (oa. Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans).

Uniek is de permanente presentatie De Donkere Kamer, over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Aan de hand van de rijke collectie van het museum wordt ruim 185 jaar fotografie tot leven gewekt. Ontdek hoe de eerste foto’s gemaakt werden, volg het liefdesverhaal van Ed van der Elsken in Parijs en ga mee op jacht met de camera.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Extra Project

  • Nederlands Fotomuseum: Eregalerij Nationale Fotografie

    Het Nederlands Fotomuseum komt met een prachtig initiatief: een Eregalerij met 100 nationale topstukken uit de Nederlandse fotografie. Dankzij deze bijdrage worden 'de Nachtwachten van de fotografie' voor iedereen gratis toegankelijk.

Tel
010 - 203 04 05
Web
www.nederlandsfotomuseum.nl
Adres
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2007

Algemene bijdrage 2019
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 79.255,-