Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum: Het land in de wereld

In Arnhem komt een presentatie van de Canon van de Nederlandse geschiedenis in het entreegebouw van het museum. Met deze presentatie verbreedt het museum en is het nog betekenisvoller voor de bezoeker. Zowel grote als kleine belevenissen uit ons verleden worden in het museum tot leven gebracht. De indeling is, net als in de canon, in tien tijdvakken en vijftig vensters. Vooral voor gezinnen met kinderen wordt de presentatie uitnodigend, laagdrempelig, informatief en prikkelend. Ook verwijst de canonpresentatie op relevante plekken naar andere musea en collecties in Nederland.

Dit onderdeel van de presentatie, ‘Het land in de wereld’, laat het museum Nederland in zijn context zien. In een interactieve filmische experience wordt de bezoeker chronologisch, met zevenmijlslaarzen, door de geschiedenis gevoerd. Bezoekers kunnen in- en uitzoomen en extra informatie ophalen. Denk daarbij aan waterpeilen en een inwonerteller. Ook kan men relevante gegevens ophalen over de eigen woonomgeving met het invoeren van een postcode. De bezoeker komt zo dichter dan ooit bij de Nederlandse en zijn eigen geschiedenis. Daarbij worden de vensters uit de canon in een context geplaatst waardoor de presentatie die volgt op deze ‘introductiezaal’ logischer en leuker wordt.

De laagdrempelige presentatie, het toegankelijk maken van geschiedenis en het betrekken van de bezoekers zijn voor de BankGiro Loterij redenen om deze presentatie mogelijk te maken.

Tel
026 - 357 61 11
Web
www.openluchtmuseum.nl
Adres
Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem

Steun + speel mee

Speel mee

Algemene bijdrage 2014
€ 800.000,-