is dit een alttag

Extra projectbijdrage : NEMO -Vrij spel voor de elementen

Het dak van NEMO wordt een gratis toegankelijk stadsplein waar museumbezoekers en Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ervaren hoe de natuurlijke wereld en technologie samenwerken. Dit doet zij onder andere door het plaatsen van negen sculpturen die reageren op de elementen zon, water en wind. Zoals het NEMO betaamt zijn deze werken niet alleen fraai en intrigerend, maar ook interactief. De bezoeker kan op het dak, met uitzicht over de stad, zien wat de invloed is van de elementen op tal van processen.

De sculpturen dagen je uit

De sculpturen dagen de bezoeker uit, een vrij spel van geven en nemen. Soms zijn de elementen sterker dan jezelf en moet je je overgeven. Soms kun je ze vangen en omzetten in energie. Kortom, alles is gelinkt aan de wetenschap, in de puurste vorm, maar met een knipoog. Zo komen er bijvoorbeeld een regensimulator, een windlicht en een aeolus: een kunstinstallatie die ‘zingt op de wind’. Deze aanvulling op de bestaande presentatie is een visuele vertaling van wat NEMO is: levendig, laagdrempelig, eigenzinnig, dynamisch en creatief. Het verhoogt de publieksbeleving en het zal meer bezoekers trekken.

Naast de buitententoonstelling komt er een nieuw museumrestaurant. Het nieuwe uiterlijk en de sculpturen die in de wijde omgeving zichtbaar zijn, zullen dankzij deze extra projectbijdrage van de BankGiro Loterij zorgen voor nieuw en meer publiek; mensen die bovendien nog meer zullen beleven in NEMO.


Tel
020 531 32 33
Web
www.e-nemo.nl
Adres
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Algemene bijdrage 2013
€ 967.500,-