is dit een alttag

Centraal Museum

Nijntje, wie kent haar niet? Bedacht door Dick Bruna tijdens een vakantie in Egmond aan Zee begin jaren '50. Inmiddels zijn we 150 boekjes in meer dan 50 talen verder. Voor veel Nederlanders staat nijntje symbool voor hun eigen jeugd, die van hun kinderen, kleinkinderen en de vele generaties die volgen. En in 2015 wordt zij 60! Dat wil het Centraal Museum groots vieren.

Op 21 juni 2015, haar verjaardag, krijgt nijntje een groots verjaardagscadeau aangeboden. Een nieuw huis voor haar en haar vriendjes. Het dick bruna huis (zonder hoofdletters op uitdrukkelijk verzoek van nijntjes schepper) staat sinds de opening in 2006 garant voor een consequente en grote bezoekersstroom maar is in al die tijd nauwelijks veranderd. Bezoekersbehoeften en –capaciteit vragen om een nieuw huis. Daarom krijgt nijntjes thuis een complete makeover. Het nieuwe huis wordt een interactief doe-museum voor families met kinderen.

Daarnaast wordt het echte atelier van Dick Bruna vanuit de binnenstad ondergebracht in het Centraal Museum. Rondom dit atelier wordt ook de verhaallijn van het leven van Dick Bruna gepresenteerd en ligt de focus op het andere werk (naast nijntje). Bovendien zorgen meer ruimte en flexibelere openingstijden voor betere exploitatiemogelijkheden. Dankzij deze bijdrage van de BankGiro Loterij staat het Centraal Museum in de toekomst garant voor een complete culturele beleving.


Tel
030 236 23 62
Web
www.centraalmuseum.nl
Adres
Nicolaaskerkhof 10
3512XC Utrecht
Algemene bijdrage 2013
€ 700.000,-