Noordbrabants Museum / Bosch 500

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Het museum toont verrassende en spraakmakende tentoonstellingen met een (inter)nationale allure. De druk bezochte overzichtstentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie zette het museum stevig op de kaart.

Het museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn. Deze werken vertellen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Van Gogh en zijn grote fascinatie voor het boerenleven. Het Noordbrabants Museum staat in hartje ’s-Hertogenbosch en heeft een heerlijke Paleistuin met terras van de MuseumBrasserie. Schilderijen, interieurs, aardewerk en servies, beeldende kunst en een historische maquette van de stad; het is er allemaal te vinden.

Kenmerkend voor het museum is het verhaal dat verteld wordt van de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast is het museum bedreven in het programmeren van zeer toegankelijke tentoonstellingen. Zo was er een overzicht van het werk van Marjolein Bastin te zien en trok het museum veel bezoekers met een presentatie over de kruidenierswinkels van De Gruijter.

Het museum is ook een belangrijke partner in een project dat zowel nationaal als internationaal zijn weerga niet kent: Bosch 500. De 500ste sterfdag van de van oorsprong Bossche kunstenaar Hiëronymus Bosch krijgt in 2016 gestalte met een tentoonstelling waarbij de werken van de Middeleeuwse schilder vanuit de hele wereld naar Den Bosch zullen komen. De BankGiro Loterij is founding partner van dit evenement.

Een gedeelte van de bijdrage is bestemd voor de aankoop, behoud en presentatie van de vaste collectie.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Tel
073 - 687 78 77
Web
www.noordbrabantsmuseum.nl
Adres
Verwersstraat 41
5211HT ’s-Hertogenbosch

Steun + speel mee

Speel mee

Gesteund sinds 2010

Algemene bijdrage 2019
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2019
€ 270.336,-